Cheap flights to Tampere

Paikallinen aika 01:27:50
Sää
Valuutta
...loading
...loading

Maantiede

Tampere, eli ”Manse” (Suomen Manchester), on menneen ajan teollisuusalueen energiaa pursuava kaupunki ja pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki. Tampereen on raportoitu olevan Suomen suosituin kaupunki asua, mikä voi hyvinkin pitää paikkansa, onhan sen väkiluku yli 200 000. Tämä eteläisessä Suomessa noin 170 km Helsingistä pohjoiseen sijaitseva kaupunki kasvoi kahden järven väliselle kannakselle ja on saanut virtansa järvet yhdistävästä koskesta jo 1700-luvulta asti. Tampere on pysynyt uskollisena menneisyydelleen – ravintoloiksi ja baareiksi muunnettuine punatiilitehtaineen ja lukuisine nähtävyyksineen Tampere on kaupunkimatkakohteena unohtumaton.

Kielet

Tampereella puhutaan pääasiallisesti suomea, mutta paikallisilla on luonnollisesti myös oma murteensa: Tampereen ”kiäli”. Englantia puhutaan laajalti kuten muuallakin Suomessa, eikä matkustajilla tule olemaan vaikeuksia kommunikoida avoimen paikallisen väestön kanssa.

Lentoasemakuljetus

Koska lennot Tampereelle saapuvat keskiyöllä ja lähtevät aikaisin aamulla, suosittelemme käyttämään lentokenttäbussia kuljettaessa lentokentän, keskustan ja suurimpien hotellien välillä. Lentokenttäbussin aikataulut seuraavat airBalticin lentojen lähtö- ja saapumisaikoja. Lisäinformaatiota löydät täältä.

Nähtävää ja tehtävää

Suurin osa hotelleista ja nähtävyyksistä sijaitsee lähellä toisiaan, joten kaupunkiin on helppo tutustua jalan. Lähde itsenäiselle kaupunkikierrokselle kävellen kosken viertä ohi punatiilisten tehdasrakennusten, joista löytyy lukuisia ihastuttavia kahviloita ja ravintoloita. Täällä tehtaissa todellakin tapahtuu: niistä löytyy mm. modernia näyttelytilaa ja 1800-luvun Finlaysonin puuvillatehtaalta koko joukko ravintoloita ja baareja. Kuulostaako sinun jutultasi? Mieti kahdesti, pysäköi Bond-auto, sujauta sormeesi koodinpurkajasormus ja hiivi (mahdollisimman huomaamattomasti) rappuja alas Vakoilumuseoon tarkastelemaan sen salaista kokoelmaa, jonka avulla hiot salakuuntelutaitojasi.

Muita ehdottomasti näkemisen arvoisia museoita Tampereella ovat mm. Sara Hildénin taidemuseo, jossa on näytteillä sekä suomalaisten että ulkomaalaisten taiteilijoiden teoksia, ja Hiekan taidemuseo, jossa voit ihastella kauniita huonekaluja ja monenlaisia muita esineitä. 1800-luvun ratsutalleilla, Tallipihalla, voit tutustua paikallisiin käsityöputiikkeihin, ja kävelymatkan päässä keskustasta sijaitsevassa Nukkemuseossa voit puolestaan perehtyä jopa yli 800-vuotta vanhoihin leluihin.

Kaipaatko jännitystä historia- ja kulttuurikierroksen vastapainoksi? Särkänniemen huvipuistossa riittää tekemistä: on planetaariota, akvaariota, huvilaitteita ja 168 m korkea näkötorni, Näsinneula, josta Tampereen kaupunkinäkymät avautuvat huikeana panoraamana järvimaisemineen. Voit myös kiivetä järvien väliin sijoittuvalle Pyynikinharjun näkötornille, josta kaupunki levittäytyy upeana silmiesi eteen. Mainion päiväretken muodostaa lisäksi laivamatka Viikinsaareen, joka on erityisen tunnettu juhannusyön juhlastaan – silloin herkutellaan hyvällä ruoalla ja juomalla ja tanssitaan räiskyvän kokon vierellä.

Kuvat